سرويس محتوا سازي سورنا سرويس محتوا سازي سورنا .

سرويس محتوا سازي سورنا

خواص فايبرسمنت و روش نصب آن در نماي ساختمان

خواص فايبر سمنت و روش نصب آن در نماي ساختمان فايبر سمنت صفحه ايست سبك و داراي مقاومت خمشي بعلت تركيب سيمان والياف كه اين الياف به آن استحكام خمشي ميدهد. ضخامت اين ورقه ها نسبت به ابعاد آن معمولا ۱۰۰/۱ تا ۲۰۰/۱ ميباشد.حساس به تغييرات رطوبت ميباشد و در ازاي يك در صد رطوبت ۱۰۰۰۰/۱ تا ۲۰۰۰۰/۱ ابعاد آن در دوجهت افزايش يا كاهش ميبابد

۱٫ فايبر سمنت حساس به تغييرات رطوبت ميباشد وخاصيت انتقال وجذب و دفع رطوبت را دارد.مثال وقتي قسمتي از آن بعلتي مانند تابش آفتاب رطوبت از دست دهد زمان نسبتا طولاني الزم است كه اين تغيير به ساير نقاط آن برسد و همگن گردد در اين مدت تا همگن شدن تنش هاي داخلي بسيار بوجود ميايد و ميتواند باعث اعوجاج و ترك خوردگي گردد در صورتيكه اين تغيير نسبت به آخرين نقطه تغيير نيافته زياد باشد مشكلاتي را بوجود مياورد )نگهداري بسته بندي در هواي ازاد زير افتاب و باران در حاليكه اين فاصله كم باشد در مدت زمان كوتاهي در ضخامت حدود ۲تا ۳ روز جبران مينمايد در اين حالت فايبر سمنت به كمك آن آمده و از تغييرات زياد جلوگيري مينمايد.

۲٫ فابير سمنت در نماي ساختمان

در نماي ساختمان به علت تابش خورشيد و ريزش باران روي فايبرسمنت بالطبع تغيرات ابعادي در آن بوجود ميايد فايبرسمنت را معمولا بوسيله پيچ به سازه هاي ويژه آن متصل ميكنند ! چون تغيير ابعاد در دو جهت ميباشد. در صورتيكه تغير ابعاد در جهت عمود به امتداد پيچ ها باشد بعلت نيروي حاصل شده از اين تغيير ابعادي يا تورم و باد كردگي ايجاد ميكند يا باعث ترك خوردن از محل اتصال به سازه ميگردد.

درحاليكه نيروي در امتداد پيچ ها بعلت هم راستا بودن پيچ ها اين نيرو خنثي ميگردد.بنابراين ميبايست سازه متصل به پيچ ها در جهت عمود به راستاي آنها داراي امكان جابجايي باشد.كه باعث ميشود با مقدار كم نيروي حاصل جابجا شده و فايبرسمنت بتواند سالها دوام آورده و سالم باقي بماند

۲-۱مقدار نيروي وارد شده از فايبر سمنت به پيچ ها به عوامل زير بستگي دارد

۲-۱-۱ سطح ثابت شده فايبرسمنت بين دو رديف پيچ متوالي

۲-۲-۱مقدار تغييرات رطوبت)آفتاب وباران

۲-۱-۳ مدول الاستيسيته فايبرسمنت

۴-۱-۲ مقاومتهاي فايبرسمنت

۲-۱-۵ فاصله پيچ ها

به عنوان مثال براي بند ۲-۱-۱-ملاحظه ميشود كه ورقهاي سايدينگ كه به عرض ۲۴سانتيمتر ميباشد به راحتي روي سازه هاي سخت قابل نصب ميباشد زيرا داراي سطح كمي است فقط براي در آخرين محل پيچ كردن روي فايبرسمنت بايد حداقل ۵سانتيمتر با انتهاي فايبرسمنت فاصله داشته باشد تا احتمال ترك خوردن از بين برود

سازه M با توجه به ساختار آن براي اين منظور ساخته شده كه تغيييرات جانبي را تحمل كرده با نيروي كمي اين جابحايي را انجام دهد كه باعث دوام فايبرسمنت نصب شده در نماي ساختمان ميگردد.

عوامل ديگر مانند ضخامت ورق استفاده شده كه باعث افزايش اينرسي ميگردد. بنابراين ورقهاي فايبرسمنت فقط در يك جهت بايد به سازه Mمتصل گردند وجهت عمود بر آن بايد آزاد باشد تا بتواند جابحايي به راحتي امكان پذير باشد

لازم به ذكر است كه جلوگيري از نفوذ آب و رطوبت با هيچ سازه فلزي امكان پذير نميباشد. بلكه بايد بوسيله درز گيري با يك ماده الاستومري انتي UV انجام شود.

براي انجام اين كار الزم است زير فايبرسمنت پر باشد تا بتوان ماده درزرگير را در فاصله بين دو فايبرسمنت پر نمود.

در جهت طولي سازه M با استفاده از يك ورق الاستيك نازك پشت چسب دار اين عمل انجام مي شود

آبندي كردن درزهاي فايبر سمنت چگونه انجام مي شود؟

در جهت عمود برسازهM نيز يك ورق به عرض ۵سانتيمتر به شرح زير استفاده ميكنيم:

آبندي كردن درزهاي فايبر سمنت حتماً بايد توسط ماده االستومر انجام شود زيرا سازه A و ساير سازه ها قدرت آب بندي ندارند براي پوشش ماده درز بندي احتياج به زير سازي ميباشد لذا يك ورق گالوانيزه به پهناي ۶-۵ سانتيمتر و به ضخامت حداقل يك ميليمتر انتخاب مي كنيم و آن را بصورت افقي به سازه هاي M( در محل فرورفتگي M )و سازهاي v پيچ مي كنيم.

در مكاني كه اين ورق عبور مي نمايد(۵-۶ سانتيمتر) ميبايست بخاطر جلوگيري از برآمدگي الستيك هاي عمودي به پهناي ورق بريده شوند تا ورق ايجاد برآمدگي ننمايد بستن اين ورق ها به سازه هاي MوV بمنظور پوشش درز افقي بوجود آمده از پانلهاي سيماني ميباشد و فقط وظيفه نگهداري ماده درزبندي را به عهده دارد اين ورقهاي فلزي به هيچ وجه نبايد به پانل هاي سيماني پيچ شوند زيرا با قرار دادن M در دو طرف اجازه تغير مكان به پانل ها در عمود بر جهت سازه هاي M داده ميشود در صورتيكه هرگونه سازه يا ورق فلزي در جهت عمود بر سازه M به پانل هاي سيماني پيچ شود اجازه جابجايي در اثر تغييرات رطوبتي را ميگيرد ورق سيماني از چهار طرف مقيد مي شود و باعث شكست و ترك خوردن خواهد شد .

 


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۶ آبان ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۴۷:۴۵ توسط:naghmeh موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :