صادرات كود ايران از كدام مرز ها انجام ميشود؟
همانطور كه مي دانيد صادرات كود يكي از ارزآورترين صادرات براي كشور ما محسوب مي شود كه مي توان گفت در بعضي از اين كودها بازار صادرات در دست توليد كننده هاي ايراني مي باشد و كشورهاي متقاضي زيادي براي خريداري دارد. در مقالات قبلي گفتيك كه عمده صادرات كود ايران ب كشورهاي عربي مانند عراق و عربستان و همچنين ديگر كشورهاي همسايه مانند تركمنستان ، افغانستان و پاكستان و تركيه مي باشد. از اين رو در اينمقاله مي خواهيم درباره اين موضوع كه صادرات كود ايران از كدام مرز ها انجام ميشود؟ مطالبي را براي شما بيان كنيم. تا انتهاي اين مطلب همراه ما باشيد:
صادرات كود ايران از كدام مرز ها انجام ميشود؟
با توجه به اين موضوع كه صادرات كود از ايرا ن به كشورهاي مختلفي صورت مي گيرد نمي توان گفت از مرز واحدي اين پروسه انجام مي شود بلكه با توجه به راه حمل و نقلي كشور مقصد و همچنين مسير آن مرز آن متفاوت مي باشد.در اين قسمت از مقاله به بيان چند نمونه از كشورهايي كه به آن ها صادرات كود مي شود را با بيان مرزهاي موجود بيان مي كنيم:
صادرات كود به عراق چگونه است؟
مثلا صادرات كود به عراق را مي توان از مرزهاي خسروي، مهران، غرب تهران و با شماق و كرمانشاه و پيرانشهر دانست.
صادرات كود به تركيه چگونه است؟
ايران چهار گمرك مهم در مرز با تركيه دارد كه شامل گمرك بازرگان، گمرك خوي، گمرك سرو و گمرك رازي است. تجار و صادركنندگان ميتوانند از طريق يكي از اين گمركات كه همگي در استان آذربايجان غربي قرار دارند، با تركيه داد و ستد داشته باشند.
صادرات كود به افغانستان چگونه است؟
براساس آمارهاي گمرك جمهوري اسلامي ايران، بيشتر صادرات كود ايران به افغانستان به ترتيب از طريق گمركات مشهد، اراك، دوغارون، بازارچه ميلك، منطقه ويژه كاوه، ميلك، منطقه ويژه اقتصادي پارس، بازارچه ماهيرود، غرب تهران، اصفهان، يزد و ساير گمركات ديگر كشور صورت گرفته است.
صادرات كود به تركمنستان چگونه است؟
تركمنستان به دليل مرز مشتركي كه با ايران دارد، مي تواند يكي از بازارهاي مهم براي صادرات كود از كشورمان به آنجا باشد. موقعيت ويژه گمرك مرزي باجگيران، فاصله كم اين مرز تا شهر عشق آباد و وجود بازارچه مرزي مشترك تاثير بسزايي را بر روند صادرات كالا به اين كشور و ديگر كشورهاي آسياي مركزي نهاده است.
صادرات كود به قطر چگونه مي باشد؟
نحوه صادرات كود به قطر يكي ديگر از مواردي است كه مي توان آن را بررسي نمود. قطر نيز يكي از بازار هاي مناسب صادراتي ايران است و با اينكه كشور بسيار ثروتمندي مي باشد ولي از نظر واردات كالا براي ايران در رتبه بسيار بالايي قرار دارد، نحوه صادرات به قطر از طرق مختلف انجام مي شود، ولي مرزهاي آبي زيادي با ايران دارد و مي تواند از اين طريق واردات را داشته باشد. اين كشور مورد تحريم بسياري از كشورها مانند عربستان قرار گرفته و حتي ارتباط چنداني با همسايگان خود ندارد ولي با ايران روابط بسيار خوبي دارد كه همين امر مي تواند به صادرات كود و كالا به قطر كمك كند. زماني كه به فكر چگونگي و نحوه صادرات كالا به قطر هستيد بايد بازار آن را شناسايي نماييد.
در مورد نحوه صادرات كود به قطر بايد به اين نكته اشاره شود كه تسلط به زبان رسمي كشور يعني عربي الزامي مي باشد و زبان انگليسي نيز در اين كشور رواج دارد، آشنايي با فرهنگ مردم كشور قطر نيز در نحوه صادرات كالا به قطر بسيار ضروري مي باشد.
در صادرات كود به چه نكاتي بايد توجه كرد؟
دقت داشته باشيد كه در نحوه صادرات كود بايد پيگيري و كسب تجربه را فراموش نكنيد در واقع با يك بار صادرات كود شما به تمام مراحل و چگونگي و نحوه صادرات كود تسلط پيدا نخواهيد كرد. بايد در اين كار استمرار داشته باشيد. در دنياي رقابت امروزي از مهمترين مسايل در نحوه صادرات كالا بسته بندي مي باشد.
هرچه در بسته بندي موفق تر باشيد در بازار رقابتي و ديده شدن محصولات موفق خواهيد بود. چگونگي و نحوه صادرات كود صرفا به طي كردن برخي مراحل اداري نيست و بايد كيفيت كالا را در طول سال هاي كاري خود حفظ نماييد و گرنه به زودي از بازار حذف خواهيد شد. براي بازار يابي هميشه راه هاي جديدي را كشف كنيد و نمايشگاه هاي كشورهاي مقصد را فراموش نكنيد. برند سازي از جمله كارهايي است كه در بازاريابي محصول بسيار مهم است و با اين كار مي توانيد محصول را به خوبي معرفي نماييد.
بيمه كالاي صادراتي يكي از مهمترين مراحل در چگونگي و نحوه صادرات كود است. داشتن يك دفتر يا مركزي در كشور مقصد بسيار به صادر كننده كمك خواهد كرد. اگر تازه شروع به كار كرده ايد با مقدار كم صادرات كالاي مورد نظر را انجام بدهيد. سازمان توسعه تجارت براي صادركنندگان حمايت هاي گوناگوني دارد كه بهتر است با آن مجموعه ارتباط درستي داشته باشيد.
كرونا چه تاثيري بر مرزهاي ايران با كشورهاي همسايه براي صادرات كود داشت؟
مرزهايي كه به واسطه شيوع كرونا بسته شده براي آن جايگزينهايي ديده شده است يعني يك كشور تمام مرزهاي زميني خود را به روي ايران نبسته است و تجار ميتوانند ساير مرزها را جايگزين كنند كه البته اين امر ممكن است بار مالي تجار را بيشتر كند. از سويي اگر مرزها بسته باشد خيلي از كالاها را ميتوان از طريق ريل بهكشورهاي همسايه صادر كرد.
كشورهايي مانند تركيه و عراق كه در اين مدت مرزهاي خود را بسته بودند به اين نتيجه رسيدند كه عدم تعاملات تجاري به اقتصادشان ضربه بيشتري وارد ميكند لذا برخي با لحاظ كردن برخي از محدوديتها، مرزهاي خود را باز كردند و قرار است مرزهاي بسته هم بزودي باز شود. دراين ميان محدوديتهاي لحاظ شده در تعداد روز و تعداد مجوز به كاميونهاي صادراتي ايران است
از اسفند سال گذشته با شيوع ويروس كرونا خيلي از كشورها مرز مشترك زميني خود را بستند تا به واسطه صادرات و واردات و تبادل كالا شيوع كرونا افزايش پيدا نكند. اوايل شيوع كرونا به جهت آنكه خيلي از كشورها تصور ميكردند واكسن كوويد۱۹ بهدست ميآيد پروتكلهاي سختگيرانهاي را براي مرزهاي خود در نظر گرفتند اما با گذشت زمان و كشف نشدن واكسن، كشورها به مرور مرزهاي خود را باز كردند.
طبق آخرين اطلاعاتي كه سازمان توسعه تجارت اعلام كرده است در بازارچههاي مرزي واردات از كيله سردشت و سرباز ممنوع است و واردات و صادرات بهصورت همزمان از بازارچههاي مرزي تيله كوه، باجگيران، اينچه برون، پورسه سو، يزدان-زيركوه، دو-كوهانه و ميل۷۳- درميان ممنوع شده است.
در بين مرزهاي رسمي در حال حاضر واردات و صادرات از مرز خسروي، سومار، مهران(صادرات محدود و در روزهاي خاص انجام ميشود)در شلمچه، چذابه، سرخس و باجگيران كه (از مرز رسمي تنها بهصورت ريلي اجازه واردات و صادرات وجود دارد(، ممنوع است و معلوم نيست كه چه زمان اين مرزها باز ميشود، البته برخي از اين مرزها از ابتداي سال يك الي دو بار باز شدند اما با موج دوم شيوع ويروس كرونا بسته شدند.در برخي مرزهاي مشترك با عراق مانند شلمچه و سومار در حال حاضر هفتهاي دو روز امكان مبادلات تجاري براي فعالان اقتصادي فراهم شده است.
برچسب: صادرات كود,صادرات كود به تركمنستان,صادرات كود به افغانستان ,صادرات كود به عراق،